St Lawrence

A Montreal style, French-Canadian bistro set in the heart of Vancouver’s railtown district. Our client approached us wanting a space which felt like it had been there a long time, a space accrued in time. For inspiration, we looked to the family home, the Cabane a Sucre of Quebec, traditional French textiles and simple sophistication as a common thread. The resultant interior is a play in contrasts, straight- forward but full of personality and warmth; a space where a more is more aesthetic coalesces into a unified whole. The small, tight room encourages conversation among strangers and friends alike.The design approach was sort of a two and fro. There is always, of course, a rigorous design process, however for this project, a constant questioning ran alongside it – if the space was not designed, what rules would govern decision making? Understanding when to push something from an aesthetic and design standpoint, and when to step back and let it go, ultimately resulted in a space that feels very thoughtful and cared for.

The narrative was developed akin to the vibrance and heritage of French Canadian Culture. The space exudes a sense of intimacy that references a family home. Nostalgia is at play within the details of the design to articulate a transformative space that honours Quebec.